Вход | Регистрация

Каква е обстановката след първия сняг

Каква е обстановката след първия сняг
Снимка: Север.бг

Първият сняг тази година взе жертва. Тялото на 45-годишната жена е намерено в Бургас. Вчера там бе обявено бедствено положение заради лошото време. Най-вероятно жената е паднала в река в района на село Росенец, съобщи Нова телевизия.

Вследствие на падналите валежи от дъжд и сняг са получени множество сигнали за паднали дървета, наводнени сгради, нарушена инфраструктура и закъсали автомобили по пътищата от републиканската пътна мрежа. Екипите на ГДПБЗН са участвали извършване на 520 спасителни дейности, съобщава БГНЕС.

Обстановката в Габрово остава сложна. Цяла нощ спасителни екипи не са спирали работа. От вчера следобед всички пътища и проходи в областта са непроходими. Остава затворен проходът Шипка. 

Преспите на места бяха над половин метър. Това образува километрични колони от закъсали коли, автобуси и камиони. Голяма част от шофьорите караха с летни гуми, без вериги.

В понеделник е неучебен ден в Габровска и Севлиевска община.

Няма затворени пътни участъци на територията на област Велико Търново, съобщават от полицията.

Около 50 населени места в Ловешка област продължават да бъдат без ток. Работи се по отстраняване на паднали дървета по пътищата Златна Панега – Батулци и Боаза - Български Извор.

В Ловешка област най-много сняг е паднал в Априлци през последното денонощие. Натрупаната снежна покривка там е 45 см. В Троян дебелината й е 43 см, а в Ловеч са измерени 30 см. На места по високите части на областта снегът е над половин метър, съобщиха от хидрометеорологичната станция.

Проходът Троян - Кърнаре и пътят Шипково - Рибарица са затворени за движение за всички моторни превозни средства.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар