Вход | Регистрация

Кметове на Севера - сред най-успешните в България

Кметове на Севера - сред най-успешните в България

По време на официална церемония на вторите годишни национални награди "Кмет на годината", състояла се снощи в столицата, кметовете на общините Ловеч, Габрово и Велико Търново получиха признанието на колегите си от цялата страна.

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев взе приза в категория "Опазване на околната среда".

Приза в категория "Адекватна реакция при криза" получи Даниел Панов, кмет на община Велико Търново. Той подчерта, че за него наградата е за тези, които са спасили десетки животи на хората в общината – за всички институции, които са оказали помощ и съдействие, както и за бизнеса, който се отзовал. Панов благодари на всички колеги и на БЧК, както и на кмета на София и на колегите му от Варна и Добрич. Дай боже през следващата година да нямаме такива бедствия, пожела кметът на Търново.

Специалната награда "Добри европейски практики" отиде при Таня Христова кмет на община Габрово.

За втора поредна година отличават най-успешните градоначалници на България. Те се съревновават в 8 категории.

Кметът на община Бургас Димитър Николов стана "Кмет на годината".

В останалите категории призовете взеха кметът на Пловдив Иван Тотев за "Успешно привличане на инвестиции", кметът на София Йорданка Фандъкова за "Усвояване на евросредства", Петър Паунов кмет на Кюстендил за "Развитие на туризма", кметът на община Стара Загора Живко Тодоров за "Поддържане и развитие на спорта".

Тази година не бе връчена награда в категория "Осигуряване на условия за отглеждане на деца" за да се стимулира градоначалниците за още по-усилена и резултатна работа в осигуряването на условия за нашите деца.

В специалната категория "Кмет на гражданите" бяха присъдени два приза. Наградата за голяма община над 20 000 жители в тази категория взе Атанас Камбитов кметът на община Благоевград. Приза за малка община в тази категория отиде при кметът на Мъглиж Господин Господинов.

Специална награда взе кметът на община Сливница Васко Стоилков. 

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264-общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Гласуването в конкурса "Кмет на годината" се проведе в интернет-платформата му в периода 1 - 31 октомври 2014 г.

Кампанията е инициирана от Кмета.бг и подкрепена от множество национални медии и неправителствени организации в областта на местната самоуправление.

На церемонията присъстваха и председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, Министърът на регионалното развитие г-жа Лиляна Павлова, Ивелина Василева, министър на МОСВ, Джордж Кремлис от Главна дирекция "Околна среда" на ЕК, представители на бизнеса и медиите.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар

Коментари 1


1 Любен Петков 13.11.2014 | 15:23
http://www.bolgari.net/vednyzh_zavinagi:_gradonachalnikyt_e_policai__a_ne_%E2%80%93_kmet_-el-1462.html