Вход | Регистрация

Над 200 фирми в Плевенско с разсрочени дългове през първите шест месеца на годината

Над 200 фирми в Плевенско с разсрочени дългове през първите шест месеца на годината

Длъжници от Плевенска област изплащат на части борчовете си към държавната хазна, пише в. "Посоки". Такава възможност им дава законът съгласно разпоредбите на чл. 229 от ДОПК, съобщи Веселка Костадинова от плевенския офис на НАП. Става въпрос за длъжници, които имат издадени вече разрешения за неотложни плащания. Това е споразумение между държавата и длъжника за начина на погасяване на дълговете му към хазната. Всички дружества, които изпитват временни затруднения да платят задълженията си, могат да поискат издаване на такова разрешение.

През първото тримесечие на 2010 година броят на издадените от публичните изпълнители от отдел „Събиране” в плевенския офис на НАП разрешения за неотложно плащане са 132, а за второто те са 90. През миналата година такива разрешения са били 179, като те са с 11 повече от 2008 г. Общият размер на издадените разрешения е нараснал през миналата година на 5,7 млн. лв., което е с 3,7 млн. лв. повече от 2008 г., добави Костадинова.

Плевенският офис на НАП е на едно от първите места за миналата година по постъпили суми след издаване на разрешения за неотложно плащане спрямо размера на дълга.

От НАП-Плевен приканват дружествата, които желаят да се възползват от тази законодателна възможност и сключване на споразумение с приходната агенция за плащане на части, да посетят екип „Управление на дългове”. Повече информация за издаването на разрешение за неотложно плащане или сключването на споразумение с НАП за плащане на части фирмите могат да получат и на телефон 0700 18 700.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар