Вход | Регистрация

Плевен домакин на дискусия за бъдещето на ядрената енергетика

Плевен домакин на дискусия за бъдещето на ядрената енергетика

Международна среща относно бъдещето на ядрената енергетика и АЕЦ "Белене" ще се проведе през тази есен в Плевен, съобщи председателят на Областното ръководство на БСП Васил Антонов. В дискусията ще се включат участници от различни държави, проявяващи интерес за участие в проекта, както и такива, които проявяват интерес относно потребление на електрическа енергия.

Заедно с руските участници в проекта ще бъдат поканени представители на всички заинтересовани страни от Балканите и Западна Европа. Ще привлечем представители от Постоянната комисия по икономика и енергетика и хора от изпълнителната власт, поясни Антонов. Следваме тенденцията първо да дадем отговор на всички екологични въпроси и да осигурим прозрачност по отношение на техническата част, допълни още той.

Проф. д-р Захари Захариев, председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, обясни, че идеята е да бъде провокиран по-широк обществен дебат по отношение строежа на втората атомна електроцентрала у нас, пише Dariknews.bg.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар