Вход | Регистрация

"Отпечатъци" и още две изложби в музея

"Отпечатъци" и още две изложби в музея
Фейсбук

Изложбата "Отпечатъци" ще остане до края на август в обновената галерия в Историческия музей в Кнежа, информират оттам. Който все още не я посетил, може да стори това. Нейни автори са Людмил Георгиев, Деян Вълков и Димитър Петров.

Това, което свързва тримата творци е не само приятелството, но и изкуството.

В творческата биография на Людмил Георгиев изпъкват участията в международни бианалета за графика малък формат в Япония, Полша, Италия, Испания, Австрия, Германия, България както и близо 20 самостоятелни изложби. По време на специализацията си в "Сите ентернасионал дез`ар”, Париж, се запознава с Деян. От 1997 г. насам Деян Вълков правя самостоятелни изяви в много галерии в страната и чужбина и участва в групови изложби в България, Париж, Ню Йорк, носител е на две престижни награди.

Негови картини притежават галерии и колекционери от Испания, Франция, Германия, Норвегия, САЩ, България, Холандия. Димитър Петров е член на СБХ от 2010 г., има над 10 самостоятелни изложби, носител е на много индивидуални награди и отличия. Негови творби са собственост на колекционери от България, Германия, Швейцария, Япония, Италия, Франция.

Изключително важен е акцента, че благодарение на цялостното финасово обезпечаване от страна на Людмил Георгиев Кнежа вече разполага с съвременна и реновирана база за експониране на изложби, посочват още от Историческия музей в града.

Още две експозиции ще бъдат открити скоро. Първата е изложба, собственост на посолството на Северна Корея включва автори, пресъздаващи традиционно изкуство - гоблени, акварел, мидена и седефена живопис. Втората е АРТ - шоп Суматоха, с авторски бижута, керамика, икони и шалове.

<< Sever.bg във Facebook >>



Фейсбук
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар