Вход | Регистрация

Над 200 малчугани ще сбъднат мечтата си с "Колело за смет, за дете велосипед"

Кампанията се провежда за втора година и очаква дарения на стари велосипеди и части за тях

Над 200 малчугани ще сбъднат мечтата си с "Колело за смет, за дете велосипед"

Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед” ще зарадва повече от 200 деца, които нямат възможност да карат собствен велосипед. След големия успех, който постигна инициативата миналата година в Дряновско, второто й издание ще помогне на деца от градовете Кнежа, Попово, Лом, Нова Загора и Кубрат.

Всеки желаещ да се включи в нея може да дари стари и непотребни велосипеди, както и велочасти. Събирането им започва от днес и ще продължи до 5 юни. Крайният срок за дарение е 29 май, информират организаторите на благородната кауза, които имат важната задача да ремонтират предоставените велочасти и велосипеди.

Петте града, където ще отидат ремонтираните колелета, ще се организират детски празници от 1 до 5 юни. Именно тогава инициаторите ще раздадат на децата в затруднено положение радост на две колела.

Главните "виновници" това да се случи са: работилницата за велосипеди 1bike, която е основен инициатор, с подкрепата на Дирекциите за закрила на детето в петте града, и партньорите DRAG Bicycles, сдружение "МОГА – Дряново", детски магазини Imaginarium и институт "Сервантес" – София.

70 деца от Дряновсо бяха зарадвани миналата година с ремонтирани цветни велосипеди, които хора от страната дариха чрез кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

Ето как и къде да изпратите своите вече неизползвани велосипеди и части, за да допринесете за пълноценното изживяване на детството на над 200 деца:

на място във велоработилницата 1bike на ул. "Цар Иван Шишман" 45 (всяка събота и неделя);

веломагазини DragZone в София, Варна и Бургас;

магазините Imaginarium в София и институт "Сервантес" в София;

изпращане с куриерска фирма "Рапидо Експрес' от техен офис до град Дряново за '1Байк.бг' ООД, Александър Македонски, тел. 0887566446, като се ползват 20% отстъпка от цената (таксата е за сметка на изпращача);

изпращане с друга куриерска фирма до град Дряново за "1Байк.бг" ООД, за Александър Македонски, тел. 0877/566 446 (таксата е за сметка на изпращача).

Повече за кампанията може да намерите на http://1bike.bg/kolelozadete.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар