Вход | Регистрация

Обществена трапезария отваря врати в Кнежа

Обществена трапезария отваря врати в Кнежа

80 души от община Кнежа ще могат да се възползват от услугите на обществена трапезария, която ще отвори врати на 15 юли и ще продължи до 31 декември. Вече е подписан договор с фонд "Социална закрила” за реализирането на дейностите, информират от администрацията в града.

Групите, които ще могат да ползват услугата, са хора и семейства на месечно подпомагане по чл. 9; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии или такива, несвързани с трудова дейност. В обществената трапезария топла храна ще получават скитащи и бездомни възрастни и деца.

Ползващи на друго основание подобен тип услуга хора, не могат да бъдат потребители на обществената трапезария.

На свое заседание пък по-рано Управителният съвет на Фонд "Социална закрила” реши да се завиши стойността на хранодена за всички доставчици на обществените трапезарии от 2.20 лв. на 2.50 лв. След предварително заявената потребност за увеличаване на обслужваните хора, е решено да се увеличи броят на изхранваните чрез обществените трапезарии в страната.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар