Вход | Регистрация

БМЧК-Плевен усилено работи по проекта "И аз имам семейство"

Нагласите на гражданите трябва да се променят, категорични са специалистите

БМЧК-Плевен усилено работи по проекта "И аз имам семейство"
Снимка: sxc.hu

Работни срещи по проект "И аз имам семейство" се проведоха в гр. Кнежа и гр. Долна Митрополия. Срещите са част от Национална доброволческа информационна кампания по приемна грижа, която пък е част от проект " Социална програма за подкрепа на деца и младежи напускащи социалните институции”, осъществявана подкрепата на фондация Велукс и МФЧК/ЧП.

"Червенокръстката организация работи по мащабния проект от миналата година.  Базата на БЧК в с. Лозен има построено наблюдавано жилище за деца напускащи социалните институции, това е втората част на проекта, а първата е информационна кампания по приемна грижа, целяща да промени нагласите на гражданите, да насочи вниманието на хората по темата", съобщи за Север.бг Божидара Александрова от БМЧК-Плевен.

Официалният старт на кампанията ще бъде в средата на септември, но текущата работа върви в момента, осъществява се проучване в някои общини, за да може да бъде планирана кампанията.

Лектор по темата в Кнежа бе г- жа Евгения Бодилкова работеща по проекта "И аз имам семейство", а в Долна Митрополия - г-жа Атанаска Василева от ОДЗ.

"На срещата в Кнежа представителите на проекта предложиха да се съсредоточим към кметствата в района, защото те са правили кампания в града, в резултат на която имат 6 нови кандидат-приемни семейства, а в Долна Митрополия от АСП ни предложиха да направим кампания в Тръстеник", поясни Александрова.

Предложенията ще бъдат обсъдени с координаторите на проекта в София, преди да бъдат включени в плана за работа.
_________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар