Вход | Регистрация

Кои са финалистите от фестивала по шахмат в Кнежа

Кои са финалистите от фестивала по шахмат в Кнежа
Снимка: sxc.hu

Първият открит международен фестивал по шахмат се проведе в четири поредни дни, от 27 до 30 август, в Общински социален комплекс в град Кнежа.

Турнирът бе организиран от Шахматен клуб "Веселин Топалов” Кнежа, със съдействието на Шахматен клуб "Левски” София и основния спонсор на мероприятието - Община Кнежа.

В 9 кръга взеха участие 36 шахматисти от различни градове - София, Варна,Плевен, Шумен, Свищов, Оряхово, Разград, Враца, Червен Бряг и Кнежа. От Кнежа в състезанието се включиха 8 души, като най-добре се представи майстора на спорта Велизар Банков с 5,5 точки от максималните 9.

Първото място в шахматна надпревара бе присъдено на Сашо Николов от град София със 7,5 точки от 9 възможни.

Второто място бе заето от Павел Янев от град Варна с 6,5 точки. Третото място бе за Георги Филев с 6,5 точки, възпитаник на школа, град Оряхово.

Четвърто място взе Велислав Куков с 6,0 точки от Кюстендил. Петото място бе присъдено Нино Влашки от София с 6,0 точки.

На шесто място остана Петър Арнаудов от Разград - 6,0 точки. Седмото и осмото място се заеха от врачаните Светослав Симеонов и Красимир Бочев.

На награждаването на финалистите, което се състоя вчера в град Кнежа, присъства и кметът на общината - Симеон Шарабански, който лично поздрави победителите и раздаде парични награди.

 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар