Вход | Регистрация

Коли ще бръмчат в рали надпревара

Това е Планинското състезание „Раховец - Лясковец 2014”

Коли ще бръмчат в рали надпревара

Ново предизвикателство се задава за любителите на автомобилните спортове.

Предлагат го две общини и една федерация. Това е Планинското състезание "Раховец - Лясковец 2014”.

Над 30 автомобила ще застанат на старта. Надпреварата, която ще се проведе на 2 и 3 август /събота и неделя/  е кръг от планинския шампионат по автомобилизъм.

Трасето, по което ще се състезават автомобилите е едно от най-атрактивните и най-безопасните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност, каза директорът на състезанието Петко Петков.

Заради трагичния инцидент на "Узана” в предишния кръг, надпреварата бе прекратена, затова сега се очаква стартът да бъде много оспорван. Състезателите ще се борят за точки и за крайното класиране, каза Димитър Стефанов.

Близо 12 000 лв. е бюджетът на състезанието. С помощта, осигурена от общините Горна Оряховица и Лясковец той достига 18 000 - 20 000 лв.

На 2 август /събота/ пред Община Горна Оряховица ще се проведе административно-технически преглед на участниците и техните автомобилите. Той ще започне в 09.00 ч. Заради провеждането му е създадена и временна организация на движението в центъра на Горна Оряховица. От 08:30 часа до 12.00 часа, за движение ще бъдат затворени следните улици: ул. "Цар Освободител” от кръстовището с ул. "Св.Княз Борис І” до кръстовището с ул. "Георги Измирлиев”; ул. "Иван Вазов” от кръстовището с ул. "Янко Боянов” до кръстовището с ул.”Св. Княз Борис І”; ул. ”Св.Княз Борис І” в частта й между улиците "Янко Боянов”/”Елена Грънчарова” и ул.”Цар Освободител”.

След провеждане на административно-техническия преглед, в 12.00 ч. предстои официалното откриване на състезанието. След това участниците ще бъдат изведени до състезателното трасе в Лясковец. Автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона към манастир "Св. св. Петър и Павел”.

Дължината на трасето е 3 350 м. През първия ден ще се проведат тренировки в три манша. Същинската надпревара ще бъде на 3 август /неделя/. Стартът на състезанието ще бъде даден в 11.00 ч. Награждаването на победителите ще се състои в района на стартовата линия.

Организатори на Планинското състезание са БФАС, Общините Горна Оряховица и Лясковец и СККА "Етър Рейсинг”.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар