Вход | Регистрация

„Звездици за Лора“ отново награди млади таланти

Статуетката тази година бе връчена на 12-годишната Яна Димитрова от Севлиево

Традиционният конкурс за талантливи млади певци "Звездици за Лора" приключи късно снощи в Свищов. Деветото издание отново събра над сто момичета и момчета от цялата страна. Те представяха нови авторски български песни. Конкурсът се провежда в памет на талантливата певица Лора, едно от децата, които загинаха във водите на река Лим преди девет години.

Първа награда - статуетка "Звездици за Лора", тази година беше връчена на дванадесетгодишната Яна Димитрова от Севлиево.

Цели три дни малките таланти водиха оспорвана битка. Участниците се готвят усърдно за конкурса цяла година. Сцената на "Звездици за Лора" е била успешно начало за не една и две кариери в българската поп музика.

Журито на събитието остана без промяна и тази година. В състава му са Маргарита Хранова, Мими Иванова, Етиен Леви и композиторът Андрей Дренников. За девета година те идват в Свищов, убедени, че талантливите деца има и те заслужават подкрепа, награди и аплодисменти.

"Доста от участниците минават през нашия конкурс и след това намират своята реализация. Това е моята мисия - да давам сцена на младите талантливи деца и един красив спомен за Лора да не бъде забравена тя и всички деца, които загинаха в река Лим", разказва един от организаторите - Илиян Николов.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: БНТ
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар