Вход | Регистрация

„Искам да бъда!“

Конкурс за рисунка дава шанс на децата да представят какви искат да станат, когато пораснат

„Искам да бъда!“
Мелани Пиргова

"Сдружение Азбукари" организира конкурс за рисунка под надслов "Искам да бъда!". Участие могат да вземат деца от 5 до 18 години. Чрез конкурса децата и младежите ще представят какви искат да станат, когато пораснат, ще се посветят на творчество и така ще развихрят своето въображение и фантазия. От сдружението очакват да се запознаят със смелите стремежи на подрастващите за бъдещето, наситени с емоции от свежи багри, дръзките желания и мечти.

Участниците ще бъдат разделени на три възрастови групи - между 5 и 7 години, от 8 до 12 години и между 13 и 18 години. Рисунките си могат да изпращат до 20 март 2014 година. Всяка творба трябва да бъде придружена с името на автора, какъв иска да бъде, възрастта, пощенски и електронен адрес и телефон за контакти, както и име на училище.

Всеки може да гласува за творбите във "Фейсбук" страницата на сдружението – Детски фестивал "Вярвам в теб!". Рисунките, получили най-много гласове, ще бъдат оценени от компетентно жури, което ще избере и финалистите за почетната стълбичка на победителите. Отличените ще получат награди на специална церемония.

Рисунките трябва да се изпращат на адрес: София, кв. Редута, ул. Царичина 1, офис 1, "Сдружение Азбукари".

Инициативата цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация "Вярвам в теб!". Каузата е да бъде изградена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности във Велико Търново. Сдружението вече построи детски кът, подходящ и за деца с увреждания, в София със средства от дарения.

Всеки, който иска да подкрепи инициативите на Азбукарите, може да го стори с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777 или на банкова сметка с IBAN: BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар