Вход | Регистрация

"Колорит" показват картини от природни материали

"Колорит" показват картини от природни материали

Новият творчески сезон на арт школа "Колорит" ще започне с изложба от детски творби и хепанинг "Рисуване с цветовете на земята”. Изложбата ще бъде открита в Общинска изложба зала "Христо Бояджиев” на 3 октомври, среда, от 17:30 часа.

Малките художници и зрителите ще ще имат възможност да рисуват на живо голяма картина с цветни пигменти, извлечени директно от почвата, както и природни материали за колаж, създавайки "Живопис с цветовете на земята”.

Картините в изложбата, нарисувани в тази техника разкриват невероятните възможности на един артистичен начин за използване на земята. Според историята на изкуството използването на земните тонове датира още от началото на Каменната епоха.

От 2007 година Министерството на развитието на селските райони в Австрия организира конкурси, в които са се включили над 50 000 деца и младежи от различни страни с "Картина с цветовете на земята”.

Художниците от "Колорит” са избрали да работят с тези уникални бои и да представят България в Австрия.

На откриването на изложбата тържествено ще бъдат връчени 77-те награди от конкурси: 4 златни медала от Гърция, 2 златни палитри от Македония, специален приз и почетен медал от Полша, бронзов медал от Беларус, бронзов медал от България, почетна награда от Полша, 10 специални награди, дипломи, сертификати за високи постижения.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар