Вход | Регистрация

"Летящ" старт за Семеен куклен театър – 2 сезон

"Летящ" старт за Семеен куклен театър – 2 сезон
Снимка: Север.бг

С "летящ" старт започна вторият сезон на Куклена сцена за семейна публика в НЧ "Искра"-Велико Търново. Куклената приказка "Вълкът и седемте козлета" на ДКТ-Търговище препълни салона, имаше и правостоящи. Контактът на актьорите с детската аудитория беше заразителен и малчуганите не се стърпяваха да "съветват" и "подсказват" как козлетата да се справят с лощия и опасен вълк. След представлението децата не пропуснаха (по традиция) да си направят снимки с героите от приказката.

1041096

"Много се радвам, че вече във Велико Търново има къде да си заведем децата да гледаме куклен театър, защото до преди една година нямаше такова място. Бяхме редовни зрители през миналия сезон. Този смятаме също да е така.", каза Ралица Илиева, една от многото майки, които се забавляваха заедно с децата си.

1041104

Нейната позиция сподели и Александър, който изгледа със задоволство представлението с 3-годишната си дъщеричка:

"Вече имаме възможност редовно да гледаме куклен театър. Това е много хубаво, защото децата виждат театралното изкуство и могат да му се насладят в "детска" форма. Моето дете е на 3 г., но е гледало и театрални постановки за възрастни и също ги приема добре. Гледаме да не пропускаме представления, защото се забавляваме заедно като семейство."

"Този сезон, освен трите театъра - ДКТ-Сливен, ДКТ-Стара Загора и ДКТ-Русе, попълваме с още три театъра нашия съботеш афиш. Това беше първият гостуващ театър - от Търговище. Следващата събота, на 21 септември, гостува ДКТ-Ямбол с "Котаракът в чизми" и на 28 септември е нашето представление "Госпожа Жител и господин Пазител.", анонсира програмата директорът на куклен театър "Весел" Веселин Василев."

1041100

През октомври ще има 4 представления. На 5 октомври предстои спектакълът "Момче и вятър" на ДКТ-Хасково. На 12 октомври гостува театърът от Русе с прекрасното представление "Малкият Мук". На 19 октомври отново ДКТ-Търговище ще представи "Пинокио". "Кукленият" месец ще звърши със спектакъла "Есенен парад" на Театър "Весел".

"Засега това са уточнените заглавия за двата месеца, но предстоят още. Тази сцена е вече факт. Публиката търси тези спектакли и това е доказателството за нашия прав и точен подбор на театри и заглавия. Има интерес и от други държавни театри от цялата страни и мисля, че във Велико Търново се случва нещо, което не случва дори и в столицата за такова богатство от пъстър афиш и разнообразни театри и постановки. Търновската публика може да бъде само щастлива от този факт.", заключи директорът на "Весел".

Началният час на представленията е 11:00 ч.

Снимки от представлението може да разгледате в нашата галерия.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар