Вход | Регистрация

"Мосфилм" чества 90 години с богата кинопрограма

Руската киностудия "Мосфилм" тази година навършва 90 години от създаването си. По този повод през цялата 2014 година ще бъдат организирани фестивали, изложби, прожекции както в Русия, така и в чужбина.

Филмът "Бялото слънце на пустинята" ще открие ретроспективната кинопанорама "90 години "Мосфилм”, организирана от Община Габрово със съдействието на Руски културно-информационен център – София. Прожекцията е днес, 23 юли, в 18.00 часа в зала "Възраждане".

Режисьор на лентата е Владимир Мотьол, а сценаристи са Валентин Ежов, Рустам Ибрагимбеков и Марк Захаров. В ролите ще видим Анатолий Кузнецов, Спартак Мишулин, Кахи Кавсадзе, Павел Луспекаев и Раиса Куркина. Филмът е от 1969 г., с продължителност 85 минути.

"Бялото слънце на пустинята" е съчетание от екшън, комедия, музика и драма. Смятан е за един от класическите уестърни, създавани в СССР. Главната песен от филма - "Ваше благородие", е написана от руския бард Булат Окуджава и също става голям хит. Космонавтите на Русия гледат "Бялото слънце на пустинята" за късмет преди излитане.

През 1998 година, почти 30 години след създаването си, филмът получава Държавната награда на Руската федерация за литература и изкуство.

Кинопанорамата ще се проведе в зала "Възраждане” и ще приключи в събота, 26 юли. Цената на билета е 2 лева.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар