Вход | Регистрация

"Таралеж" няма да затвори врати

"Таралеж" няма да затвори врати

Дейността на клуб за културни инициативи "Таралеж" ще продължи и през идните месеци. Това стана ясно след като се разбра, че спонсор ще финансира дейността на клуба, което ще предотврати затварянето му през следващия месец.

Екипът на "Таралеж" днес бе поканен на среща с кмета на община Велико Търново Даниел Панов, директора на дирекция "Култура и туризъм" Нелина Църова и директора на ОАТ "Царевград Търнов" Цветомир Бояджиев, за да обсъдят проблема със закриването на културното пространство, намиращо се на Самоводската чаршия.

Даниел Панов заяви, че общината винаги е подкрепяла всяка идея на сдружение "Идействие" през двете години от съществуването на клуба и даде дума, че така ще е и занапред. Кметът обеща пълно съдействие при ангажирането на спомоществувателство за да може клубът да продължи да развива дейностите си. 

1266724

Два часа преди срещата с градоначалника, в "Таралеж" бяха поканени медиите от Велико Търново, за да им се обясни безизходната, тогава, ситуация на клуба. В уречения час на пресконференцията дойдоха десетки съпричастни и обичащи пространстовото таралежови приятели, обединени за каузата "Таралеж". Те дойдоха, за да покажат, че има причина и смисъл тази културна институция да продължи да работи и то не къде да е, а именно на Самоводската чаршия.

1266722

Временното решение към момента ще позволи на Ани, Лили, Ивка и Дамян да поработят активно по въпроса за дългосрочното функциониране и развитие на "Таралеж". Таралежите отправят благодарности към всички за оказаната им подкрепа през изминалите дни.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар