Вход | Регистрация

3000 лева награда за литературен конкурс

Инициативата е на издателство "Сиела" и е за публикуването на неиздаван български роман

3000 лева награда за литературен конкурс
Сиела

Анонимен конкурс за публикуване на неиздаван бълграски роман обявява издателство "Сиела", протягайки ръка към всички пишещи.

Литературното състезание е анонимно и без каквито и да е ограничения в тематично, жанрово и стилово отношение. Право на учатие имат както неиздавани, така и вече публикувани и утвърдени писатели. Възрастови ограничения няма. Единственото, което има значение, са историята, която разказвате, и вашите писателски умения. Текстовете ще се четат от специално избрано и обявено по-късно тричленно жури от професионалисти. 

Важно условие за участие е изпратеният ръкопис да не е публикуван досега, под каквато и да е форма – печатна или електронна. Готовите творби могат да бъдат изпращани само в електронен вид на адрес: [email protected], като не трябва да има индикация за авторство. На имейл адреса, от който е изпратен кандидатстващият текст, администраторите на конкурса изпращат писмо с идентификационен номер, под който романът е регистриран в конкурса. Този номер и имейл кореспонденцията се пазят от автора до края на конкурса. Ръкописите трябва да са в PDF формат, шрифт:  Times New Roman, размер 14, междуредие: 1,5, номерирани страници. Крайният срок за изпращане е до 17 часа на 17 юни 2014г.

Петте най-добри ръкописа ще бъдат обявявани на 18 август 2014 г. Предвидени са две награди. Носителят на първа награда ще сключи авторски договор, публикуване в най-голямото българско издателство "Сиела”, 3000 лева първоначален авторски хонорар, разпространение в книжарските вериги на страната, рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата.

Носителят на втора награда също ще има право на на авторски договор и публикуване на романа в издателство Сиела, разпространение в страната и рекламна кампания и популяризиране на автора и книгата

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар