Вход | Регистрация

В столица на джаза се превръща В.Търново

Започна 9-ото издание на "Дикси джаз фест"

В столица на джаза се превръща В.Търново

Велико Търново отново е столицата на джаза. Снощи в старопрестолния град официално бе открито деветото издание на "Дикси джаз фест”, който ще продължи до 9 юли включително.

Тази година концертните вечери се провеждат на сцената на Летния театър в парк "Марно поле”, началното им е от 19,30 ч., а входът е безплатен. Фестивалът е организиран от фондация "Дикси джаз фест” и се подкрепя от Община Велико Търново.

"За всички нас във Велико Търново е гордост, че градът ни се утвърди като център на българския, а и на световния джаз. Вече девет години фестивалът е неизменна част от културния облик на старата столица. "Дикси джаз фест” има своя съществен принос Велико Търново да е културната столица на България и Балканите”, каза по време на откриването заместник-кметът Ганчо Карабаджаков. 

Програмата днес включва изпълнения на Надя Тончева & Hot club de Plovdiv и Федерика Коланджело квартет Италия/. От 18,00 ч. известният български тромпетист Венцислав Благоев ще представи своя образователен концертен проект "Джаз за деца”.

В съботната вечер на сцена излизат великотърновският състав Royal Dixie Band  и групата Zafayah & Friddim Steppaz.

Фотографската изложба "Джаз в старата столица" разказва за историята на фестивала. Тя е подредена пред Факултета по изобразително изкуство и Летния театър и представя кадри от минали издания на културния форум. Особено атрактивен е и откритият джаз автобус, а от днес и утре Royal Dixie Band ще свирят по улиците на Велико Търново.

                                            



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар