Вход | Регистрация

Великотърновци посрещат Коледа по виенски

Великотърновци посрещат Коледа по виенски

До традицията на виенските концерти по Коледа ще могат да се докоснат тази година българските почитатели на класическата музика. За първи път в България ще гостува Виенският класически оркестър /Vienna Classic Orchestra/ с прочутия в цяла Австрия диригент Даниел Каваца.

Оркестърът е създаден, за да съхрани и предаде красотата на виенската класическа музика.

Всички музиканти в него са завършили във Виена и са част от Виенската филхармония и в най-големите оркестри по цял свят. Оркестърът е свирил в зали като Щатсопер във Виена, Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон и др.

Програмата, която ще бъде представенау нас, се състои от две части. Първата е с произведения на Моцарт, а втората - на Щраус. Фамозното сопрано от Виена Юдит Халаз ще пее и в двете части, като ще изпълни известни опери и от двамата композитори. Музиката ще оживее в танцовите изпълнения на балетни двойки.

Турнето на оркестъра у нас ще стартира на 5 декември в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново, след което гастролът продължава в София на 13 декември (зала 1 на НДК), в Пловдив на 14 декември (Концертна зала на Площад централен), в Бургас на 15 декември (Държавна опера), във Варна на 16 декември (Фестивален комплекс) и ще завърши на 17 декември в Концертната зала на Добрич. Всички концерти са с начало 20:00 часа.

Билетите влизат в продажба утре в различните градове, както и в мрежата на Eventim. Цените са от 40 до 60 лева, ВИП пропуските са между 80 и 100 лева. Първите 100 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар