Вход | Регистрация

Всичко, от което имаме нужда, е любов…и музика

По случай празника на любовта и виното Симфониета – Шумен поднася на публиката завладяващ концерт с любими арии и дуети

Всичко, от което имаме нужда, е любов…и музика

Всичко, от което имаме нужда, е любов…и музика. По случай празника на любовта и виното Симфониета – Шумен поднася на публиката завладяващ концерт с любими арии и дуети от оперетите на Лехар и Калман, мюзикълите "Уестсайдска история" от Бърнстейн, "Фантомът на операта" от Уебър и "Моята прекрасна лейди" от Лоу. Солисти са очарователния сопран Вера Гиргинова и тенора Георги Динев, диригент – Калина Василева. Ще се насладим на магията на любовта в четвъртък от 18,35 часа в зала "проф. Венета Вичева".

Биографията на Вера Гиргинова е впечатляваща – завършила е архитектура и класическо пеене, но явно музиката е надделяла над архитектурата. Развива своето вокално майсторство при едни от най-големите български оперни имена - Дарина Такова, Анна Томова-Синтова, Стефка Евстатиева, Райна Кабаиванска. От 2010 г. до сега е стипендиант на престижното Опера Студио към Академия Санта Чечилия в Рим, където неин преподавател е знаменитата Рената Ското. Оперният й дебют е през 2006 г. и оттогава младата певица участва в постановки на Софийска опера и балет, оперните театри в  Русе и Стара Загора, фестивала "Опероса Евксиноград” и др.

Георги Динев е роден в Ямбол на 20 октомври 1972 година. През периода 1993-1997 г. завършва НАТФИЗ "Кр.Сарафов”, специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Боньо Лунгов. През 1998 г. е приет в НМА "Проф. П. Владигеров” специалност – Музикално-сценична режисура, която завършва през 2003 година. Продължава обучението си в специалност Артмениджмънт в АМТИИ - Пловдив. Изучава пеене от 1998 г., като частен ученик на доц. Констанца Вачкова. Лауреат е на Първият конкурс за млади оперетни и мюзикълни артисти "Мими Балканска”.
Георги Динев започва изявите си на професионална сцена още като студент в НАТФИЗ - неговият дебют е на сцената на ДМТ "Стефан Македонски” през 1995 г. в ролята на Ян Бибиян от едноименният мюзикъл на Димитър Вълчев. Приет е за солист на театъра, на сцената на който се изявява до месец юли 2000 година. От 2001 до 2003 г. участва в над 80 концерта и спектакли в Италия, Франция, Германия, Австрия, САЩ, Дания. През 2003 г. е приет за солист на Държавна опера Стара Загора, на която е солист и до момента.
 
Георги Динев се изявява на сцените на всички оперни и оперетни театри в България, както и на концертните подиуми.

Източник:dariknews.bg


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар