Вход | Регистрация

Да опазим наследството си чрез дигитализация

Да опазим наследството си чрез дигитализация

Четири дни водещи специалисти ще са в Търново и ще обсъждат на международна конференция цифровото представяне и опазване на културното, и научното наследство.

Целта на четвъртия форум е да се представят иновации, проекти, научни и научно-приложни разработки в областта на цифровизацията, документирането, архивирането, както и в популяризирането и запазването на световно и национално материално, и нематериално културно и научно наследство.

В рамките на конференцията ще бъде проведена и Есенна школа "Развитие и насърчаване на отворения достъп до научни изследвания и резултати". Нейната идея е да обучи млади и опитни изследователи, мениджъри, регионални академични и изследователски организации в интегрирането на отворен достъп, отворени данни и открита науки - принципи и практики.

Форумът в Търново се организира под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на Министерство на образованието. Организатор на събитието е Институтът по математика и информатика при Българска академия на науките. Съорганизатори са Община Велико Търново, Регионален исторически музей - Велико Търново, Регионална народна библиотека "П. Р. Славейков” - Велико Търново и Великотърновски университет.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар