Вход | Регистрация

Двама творци "в една лодка"

Изложба на керамични и метални пластики откриват в галерия "Гъбенски"

Двама творци "в една лодка"

Изложба на керамична и метална пластика "Двама мъже в една лодка” ще бъде открита в тревненската галерия "Гъбенски” на ул. "П.Р.Славейков”, №47. Утре, 27 февруари, творбите на Стефан Петков и Христо Йонков ще бъдат представени от 17 ч.

В тях е отразена като в дневник действителността, прекроена и предоставена на зрителя във форми от също толкова действителния живот, казва за съвместната изложба кураторът Ива Съйкова.

Идеята на Съйкова да обедини двамата творци цели пластиките им да отворят широко прозореца към света на културните еднаквости и различия между две светоусещания, същевременно далечни и близки.

Организатор на изложбата е Национален дарителски фонд "13 века България”.

 

За авторите от Ива Съйкова:

Дълбоко чувствен и раним , Стефан Петков споделя интимния си духовен свят чрез изразните средства на постоянно търсещ и откриващ артист. Изразните му средства са рисунка, маслена живопис, пластика, колаж, инсталации, видео арт.

В неговите творби е разпознаваем ритъма на любовта, аналогичен на здравия сърдечен пулс.

Христо Йонков чрез стабилността и познаването на материята и материала, изразява една добре отгледана в спокойствие и хармония любовност между Аз и Дух. Аурата на творбите му в огледалната действителност на формите и почти уловимото присъствие на вдъхновението ни внушава ролята на свидетели в един завършил процес,осъзнат и отдаден на идващите след нас.

 

Страница на изложбата във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1551290508458210

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар