Вход | Регистрация

Ден на река Дунав във Видин

Ден на река Дунав във Видин

На 29 юни, когато отбелязваме Деня на река Дунав, Регионална библиотека "Михалаки Георгиев", със съдействието на Община Видин организира редица инициативи под наслов "С библиокораб по Дунав”. Пред Центъра за обучение, изкуство и култура в Крайдунавския парк десетки деца рисуваха и изработваха послания, експерти от Регионалната здравна инспекция изнасяха беседи, рибари разговаряха с присъстващите, раздаваха се стикери с мотото на празника тази година: "Бъди активен! Защити есетровите риби!". 

Заместник-кметът на общината по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков поздрави организаторите и участниците в проявите по случай 29 юни. Той поднесе на директора на библиотеката Десислава Иванова от името на кмета Огнян Ценков подарък – картина с послание по повод празника: "Нека река Дунав бъде винаги непресъхващ извор на живот за всички хора, които населяват бреговете й, нека ги свързва в една добронамерена и хармонична общност, в която цари мир и разбирателство и ги дарява със своята вълшебна сила и красота!". 

Десислава Иванова благодари сърдечно за подаръка и за подкрепата, която Община Видин винаги оказва на културната институция. След това заедно със заместник-кмета поставиха картината на видно място в близост до входа на Центъра. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар