Вход | Регистрация

Изложба, посветена на живота на Симеон Сакскобурготски

Изложба, посветена на живота на Симеон Сакскобурготски

Уникалната изложба "Осемдесет години, 80 фотографии, 80 мига от живота на Н.В. Цар Симеон II" бе открита в Каменната зала в ДКИ КЦ "Двореца" в Балчик. Това е втората спирка на изложбата с фотоси, разказваща за живота на Симеон Сакскобургготски, която е посветена на неговия 80-годишен юбилей. За първи път изложбата бе показана на 16 юли в двореца "Врана”.
 
В рамките на седмица всеки посетител на архитектурно-парковия комплекс може да се запознае с част от българската история, представена чрез фотографиите, каза директорът на културния институт Жени Михайлова. Специален поздрав към присъствалите на откриването на изложбата поднесоха със свое изпълнение Лида и Мартин Пантелееви – пиано и цигулка.
 
Отслужен бе водосвет за здравето на царя и царската фамилия. Изложбата представи кураторът и автор на част от снимките Тошо Пейков. По повод светлия християнски празник Свето Успение Богородично, Пейков подари икона с изображение на Божията майка с младенеца на Областния управител Красимир Кирилов, който бе сред гостите. 

 източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар