Вход | Регистрация

Калин Каменов: Заветите на Апостола трябва да следваме всеки ден

Калин Каменов: Заветите на Апостола трябва да следваме всеки ден

"На днешния ден преди 180 години в Карлово се ражда един от най-великите българи. Човек, с който се свързва разбирането за свобода, чест, обич към родината и саможертва. Днес, трябва да си припомним, че заветът на Апостола трябва да бъде следван не само в дните на неговото рождение и неговата гибел, а всеки ден, защото именно той ни учи, че трябва да бъдем критични един към друг, че трябва да бъдем честни един към друг и както е казал: Да си кажем кривиците един други му, та да се хванем за ръце и да работим за родината." – каза в част от словото си кметът Калин Каменов на честване на 180 години от рождението на Васил Левски и призова да бъдем повече отдадени на родните си места, да пазим градовете и земята си, заради която Апостола и неговите последователи са дали живота си.

Каменов поздрави младежите от Младежки център - Враца, които присъстваха на честването и бяха облечени с тениски с лика на Левски и призова повече млади хора в нашия град да бъдат последователи на заветите на великия българин.

Ритуалът, организиран от Община Враца, по повод 180 години от рождението на Васил Левски се проведе пред паметника на Апостола на свободата в центъра на града. Възпитаници на ОУ "Васил Левски" представиха кратка поетична композиция за йеродякон Игнатий. В знак на почит и преклонение пред монумента бяха поднесени венци и цветя. С изпълнения на тържествени маршове в програмата се включи и духовият оркестър при НЧ "Развитие 1869" във Враца.

Сред официалните гости на тържеството бяха врачанският митрополит Григорий, народните представители инж. Петя Аврамова, Красимир Богданов, Николай Иванов, Иван Генов, Владимир Христов, който в момента изпълнява длъжността председател на Общинския съвет във Враца, зам. областен управител Мирослав Комитски, общински съветници, директори на институции, ученици, граждани. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар