Вход | Регистрация

Културни проекти между български и румънски творци в Русе

Дружество "Елиас Канети" организира няколко културни прояви като част от проект за съвместна дейност

Културни проекти между български и румънски творци в Русе
Снимка: Bulphoto

Камерен концерт и изложба с участието на български и румънски творци организира Международно дружество "Елиас Канети". Те ще се състоят във връзка с провеждащото се в Русе методологическо обучение по проект "Трансгранична университетска мрежа за интеркултурна комуникация”.

На 25 ноември от 18.00 ч. камерен концерт за бас и пиано ще изнесат Пламен Бейков и Божена Петрова в зала "Култура". Те ще изпълнят произведения на Бах, Хайдн, Моцарт, Бетовен и др.

От 19 ч. същата вечер в Австрийската библиотека ще бъде представен доклад на тема "Езиковата политика – политика за сигурност” на д-р Мими Корнажева.

Творческото събитие "Начин на комуникация" на 26 ноември ще даде възможност на български и румънски художници да представят свои произведения: Кристиан Топан, Мируна Будестяну, Силвио Туркулет, Валентин Георгиев, Вяра Гунева, Георги Пасев, Златка Стойкова, Красимира Кирилова, Николай Бузов и Таня Пасева.

Представянето ще започне от 17 ч. в Русенска художествена галерия. За музикалния съпровод ще се погрижи Николай Иванов-ОМ Вейнбергер.

В 18,30 ч. отново в Австрийската библиотека ще се състои литературно четене на откъси от творбите на румънския писател Анжело Мицкевич.

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: Международно дружество Елиас Канети
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар