Вход | Регистрация

Мадам Бътерфлай и Зорба Гъркът оживяват на "Сцена на вековете"

Срещи със звездите на Софийската опера и балет и видео прожекции очакват великотърновци

Мадам Бътерфлай и Зорба Гъркът оживяват на "Сцена на вековете"
Снимка: Север.бг

Предстои ни седмица на операта и балета. 

Тазгодишният Летен оперен фестивал "Сцена на вековете" ще срещне великотърновци със свездите на Софийската опера и балет.

Събитието е част програмата в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Организатори са Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" в партньорството със Софийската опера и балет.

Съпътстващи събития ще допълнят програмата и ще донесат много положителни емоции на жителите на Велико Търново:

Среща-разговор ще се проведе със солистите на операта "Мадам Бътерфлай" в Лапидариума на Археологическия музей. Тя ще започне от 19:00 часа на 31 юли.

От 21:00 часа жителите на старопрестолния град могат да видят видео прожекции на откъси от операта "Тоска" край Павилиона на щастието в "Марно поле".

Традиционната разходка "Зад кулисите" ще бъде на 1 август. Всеки участник ще може да види отблизо работата на екипа, взел участие в изграждането на декора и подготовката на операта "Мадам Бътерфлай". Разходката започва от 18:00 ч. от входа на крепостта Царевец.

На 2 и 3 август ще бъде представена операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучини., на 4 август отново в Лапидариума на Археологическия музей ще се проведе среща-разговор с балета на Софийската опера и балет, която ще започне от 19:00 часа.

Класическият балет "Жизел" на Адолф Адам и "Зорба Гъркът" на Микис Теодоракис ще бъдат представени съответно на 5 и 6 август.

На крепостта Царевец ще можете да видите оперите "Селска чест" от Пиетро Маскини и изпълняваната с нея от Софийската опера и балет "Джани Скити" на Пучини.

Видео прожекции на откъси от спектаклите в афиша на "Сцена на вековете" 2013 г. ще се излъчват на 7 и 8 август от 21:00 часа. Прожектирани ще бъдат кадри от балета "Окровения", а на следващата вечер в парк "Дужба" ще бъдат показани откъси от операта "Бал с маски".

Билети можете да закупите на касата на Туристическия информационен център на ул. "Христо Ботев” № 5 и в системата на eventim.bg.

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар