Вход | Регистрация

Международно „Северно сияние“ в Русе

Конкурсът предизвиква и млади изпълнители от цялата страна

Международно „Северно сияние“ в Русе
Снимка: sxc.hu

17-ят Международен конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен "Северно сияние” започна в Русе на 15 ноември и ще продължи до 17 ноември. Конкурсът се провежда в Доходното здание.

Тази година в музикалната надпревара участват млади таланти от цялата страна -София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Шумен, Тутракан и Каспичан.

Съставът на оценяващото жури е: Виорела Филип – композитор и вокален педагог в Университета в Букурещ, Румъния, Йордан Попов – директор на Международен фестивал "Море и спомени” – Варна, Таня Точева – вокален педагог и директор на Национален конкурс "Изгряват звезди” - Петрич, Доротея Бальовска – вокален педагог и директор на Международен конкурс "Речни ноти” – Тутракан. Председател на журито е композиторът Светослав Лобошки.

Закриването на днешния конкурсен ден ще направи с мини-концерт Жулиета Иванова – поп изпълнител, лауреат на национални и международни конкурси.

Награждаването на лауреатите и Гала концертът на отличените участници е утре от 18:00 ч., а Пресиана Димитрова, носител на Гран при на конкурса през 2011 г., ще зарадва феновете на поп музиката с няколко свои изпълнения.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар