Вход | Регистрация

Млади музиканти с камерен концерт за русенци

Двама българи и една шотландка ще представят тази вечер творби за пиано на четири ръце и дуети за флейта и пиано от различни епохи

Млади музиканти с камерен концерт за русенци
Снимка: sxc.hu

Флейтистът Никола Кьосев и пианистките Силвия Михайлова и Анн МакГрегър ще гостуват с камерен концерт на русенска сцена.

Те ще представят от 19 ч в зала "Култура" атрактивна ансамблова програма, включваща творби за пиано на четири ръце и дуети за флейта и пиано. Творбите са от различни епохи – от Шуберт и Чайковски до майсторите на тангото и рагтайма Астор Пиацола и Скот Джоплин.

Двамата българи, които ще свирят в Русе, са възпитаници на Националното училище по музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" – Пловдив. Никола Кьосев и Силвия Михайлова печелят заедно награди, а през 2010 г. тяхното дуо бива прието в престижната шотландска агенция за концерти Live Music Now!, създадена от Йехуди Менухин.

Силвия Михайлова получава магистърска степен по пиано в Кралска Шотландска Академия за музика и танц, Глазгоу. Понастоящем е пианист, ръководител и акомпанятор на хора при Hillington Park Church.

Българката се среща с Анн МакГрегър за първи път есента на 2007 г., когато Силвия започва обучението си в Глазгоу. Понастоящем те са пианисти в Live Music Now!, където имат възможността и привилегията да изпълняват музиката си из цяла Великобритания. Дуото представя музика от Рахманинов през Бърнстейн до джаз и Марек Пашечни, представяйки още непубликуваното му произведение за две пиана.

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар