Вход | Регистрация

Модерна "Пъстра черга - жива традиция" в Ловеч

Проектът ще се реализира 10 месеца през 2012 г. от сдружение "Зона Ловеч"

Модерна "Пъстра черга - жива традиция" в Ловеч
Община Ловеч

Проектът "Пъстра черга - жива традиция" на сдружение "Зона Ловеч" спечели финансиране на стойност 3 000 лева в тематичната сесия за 2011 "Култура и образование” на Програма "Публики” към Национален Фонд "Култура”. Проектът ще се реализира в рамките на 10 месеца през 2012 г.

Чрез фокусирането върху една от най-ярките представители на постелъчната тъкан-Чергата, от древността до наши дни, в България и по света, екипът на Сдружение "Зона Ловеч” си поставя задачата да обедини местната културна общественост, местната власт и подрастващите, за да проучи, синтезира и презентира в нов облик една традиция при образователните институции и пред местната общественост.

По проекта ще бъдат представени публично мултимедиен продукт и арт – постери, както и ново културно събитие в Ловеч – арт акция "виртуално тъкане на черга” в градска среда върху 40-метрово платно – с вписване в основата на традиционни български мотиви. В арт акцията ще се включат хора без възрастови и други ограничения.

"Виртуално – изтъканата” ловчанска пъстра черга ще постави началото на нова ежегодна традиция на модерното изкуство в Ловеч като финалът на проекта е представяне на уникални 40 фрагмента от голямото платно, експонирани като картини в мобилна изложба, а по-късно дарени в културни, образователни и социални институции.

Основни партньори по проекта са Художествената галерия и Професионална гимназия по кожарство, облекло и химични технологии Ловеч.

________________________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



в-к "Луковитски новини"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар