Вход | Регистрация

Обичате да рецитирате? Явете се на конкурс!

Все още има време да заявите участие

Обичате да рецитирате? Явете се на конкурс!
Снимка: РИМ - Русе

Трети пореден Конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори ще се проведе в Русе. Организатори са Сдружение "ПРО АРТ” – Русе, съвместно с "Нетуоркс – България" и Регионален исторически музей – Русе, с подкрепата на Община Русе.

В конкурса ще се включат изпълнители от четири града на Североизточна България – Русе, Разград, Добрич и Силистра.

На 2 ноември 2013 г. (събота) в чест на Деня на народните будители, от 14:00 часа в Регионален исторически музей – Русе ще се съберат млади хора, които ще рецитират отново словата на възрожденските ни поети.

Тричленно жури ще оценява изпълненията и ще класира участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града. Председател ще бъде директорът на Драматичен театър София – Ириней Константинов.

Освен почетни грамоти са предвидени и парични награди, съответно 600 лв. за първо, 300 лв. за второ и 100 лв. за трето призово място.

За всички, които желаят да проследят конкурса, но няма да могат да присъстват, медийният партньор "Нетуоркс България" ще осигури предаване на живо в Интернет на адрес www.ruse-news.com.

В Русе желаещите да участват могат да се записват до 25 октомври в Регионален исторически музей – Русе на телефон: 082 825 002 или e-mail: [email protected].

Могат да участват всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години.

В заявката за участие изпълнителите трябва да посочат трите си имена, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.

Предварителният кръг в Русе ще се проведе на 26 октомври (събота) от 14:00 часа в Историческия музей.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар