Вход | Регистрация

Отбелязваме Международния ден на Земята

Отбелязваме Международния ден на Земята

На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята.

Първото честване е организирано през 1970 година от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 година празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 година.

Над 170 държави в партньорство с Международната мрежа за Деня на Земята координират действията на повече от 12 000 партньори към опазване на планетата Земя, съхраняване на живота върху нея. Тази година мотото е "Дървета за планетата. Нека ги посадим". Денят е посветен на грижата за околната среда – в страната ще бъдат засадени стотици дървета и цветя.

Този ден се счита и за началото на съвременното екологично движение. Представители на Регионалната здравна инспекция в Добрич ще вземат участие в "дните на пролетно почистване" в град Добрич за подкрепа на общонационалната кампания "Да изчистим България”, организирана на 28 април 2017 г., съобщиха от инспекцията.

В рамките на събитията, посветени на Международния ден на земята е проведено обучение на открито с деца от първите класове на ОУ "Йордан Йовков" в Каварна, с което децата опознаха дърветата и тяхното значение за живота на нашата планета. През седмицата 24 - 28 април в училища от Добрич е предвидено провеждането на обучителни дейности по темата "Дървета за планетата". 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар