Вход | Регистрация

Постно меню ще похапват у нас руските балетисти от "Балет върху лед"

Трупата от Санкт Петербург ще представи по два спектакъла в София и Русе

Постно меню ще похапват у нас руските балетисти от "Балет върху лед"
АРТ БГ

Държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург продължава обиколката си в България с два нови спектакъла в София и Русе.

Две от датите в българското им турне отпаднаха – 27 и 28 във В.Търново, поради недостатъчен зрителски интерес. Гражданите, закупили билети за представленията "Спящата Красавица" и "Ромео и Жулиета", могат да върнат билетите си на касите, откъдето са закупени.

На 30 ноември обаче София се подготвя за уникалните спектакли, които ще бъдат в Зала 1 на НДК. "Спящата Красавица" и "Ромео и Жулиета" са разработени по оригиналните творби на Пьотър Илич Чайковски и Сергей Сергеевич Прокофиев. Те ще бъдат представени и в Русе на 3 и 4 декември в Доходното здание.

20-членната трупа ще се храни с постна италианска кухня по време на престоя си в столицата. Известният готвач Марко Лукиари ще приготви за тях италианска "бедна кухня" - ястия, приготвени с минимална обработка на продуктите, без марината и само с натурални подправки.

Освен това менюто на руските балетисти включва зърнени култури с плодове на закуска, салата и пица с гъби и зеленчуци на обед, а за ранна вечеря - салата и безглутенова пълнозърнеста паста.

Всички фигуристи от държавния "Балет върху Лед" на Санкт Петербург са удостоени с почетното звание "Майстор на спорта” на Русия. Това е първата и единствената трупа в света, която представя спектаклите си на ледени площадки върху театрални сцени от 1995 г.

Постановките са дело на Константин Расадин - главен хореограф и балет майстор от 1979-а година.

Билети – в мрежата на eventim.bg

 << Sever.bg във Facebook »



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар