Вход | Регистрация

Първата дама на криминалния жанр в Русе

Първата дама на криминалния жанр в Русе
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Донка Петрунова гостува на Регионална библиотека "Любен Каравелов” – Русе, която през 2013 г. отбелязва своя 125-годишен юбилей. Авторката на 22 книги, призната за Първата дама на криминалния жанр у нас, беше  представени от русенската журналистка и поетеса Иглика Пеева. Тя прочете откъси от най-новата книга на Донка Петрунова "Мъжемразката: Тринайсет лица на дявола в нас”.

"Трудът на писателя не е ефективен, ако той не пише, за да бъде признат и търсен от читателите, а тяхното признание е най-ценната ми награда” – каза по време на среща с русенци известната писателка Донка Петрунова.

Всяка творба на писателката разкрива пристрастията й от към острите проблеми на съвременността.  Още през осемдесетте години на миналия век тя налага своя стил, общувайки с проститутки, измамнички и убийци  както в затвора, така и извън него. Първа от българските писатели подхваща темата за мафията и я разработва в над десет романа.

Характерно за книгите й е тяхната достоверност - резултат на сериозните  проучвания, които тя прави преди да започне да пише. Д.Петрунова е известна е с дързостта си да живее живота на своите герои.Донка Петрунова сподели, че пише всяка своя творба все едно, че й е първата. "Завладяващи, достоверни, поддържащи напрежението у читателя до последната страница” - така почитателите на нейното творчество описаха нейните романи. Те се интересуваха как е правила проучвания си, как успява да опише действителността толкова детайлно и реалистично, дали се страхува, че героите на романите й се разпознават в действителния живот, какви са бъдещите й творческите идеи.

Авторката получи благодарност и цветя от своите почитатели, раздаде и автографи. "Човек трябва да вярва, че колкото и да е труден животът, винаги има някаква пътека и изход. Трябва да вярваме в доброто, да вървим напред и да търсим и отстояваме своето място в обществото. Не се страхувайте да обичате! Не се страхувайте да рискувате!” – това бяха финалните думи на Донка Петрунова към русенската публика.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар