Вход | Регистрация

Пърформанс за градската мистика и самопонятността

Пърформанс за градската мистика и самопонятността

"Слънцестоения над Черната река" очакват почитателите на пространството за културни и социални събития ТАМ на ул."Марно поле" в старата столица. Мултимедийният поетичен пърформанс ще се случи в 21 ч. този петък, 17 октомври.

1413514

Едноименният мултимедиен проект е по идея на Калоян Праматаров. Той бединява поетични текстове, писани по време на десетмесечния му престой в Скопие, фотографии на съвременното селище от Марица Колчева и Десислав Лилков и експериментална дарк ембиънт среда, пресъздадена от Боян Аврамов.

1413515


Поезия, образност и звук се преплитат, за да внушат една действителност, в която историческите напластявания и тревожното всекидневие пораждат страх и неразбиране към Чужденеца и го обричат на самота.

1413513

В еклектиката на града границите между епохите и гледните точки се размиват, за да очертаят абсурдността на затвърдените предразсъдъци и да представят емоционалното състояние на отделния индивид, който единствен има значение. Няма преди и няма след. Има само тук и сега, а трите земетресения, разрушили на три пъти до основи града през II, XVI и XX в., са оста, по която авторът започва трудоемкото изкачване от Долната към Горната земя, за да отговори искрено на въпросите на общата памет.

Основни теми са археологическият контекст, градската мистика и влиянието на градската среда върху индивидуалната самопонятност.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар