Вход | Регистрация

Русе и Велико Търново са домакини на Австрийските музикални седмици

Изявени музиканти от Австрия, Русия и България ще свирят класическа и модерна музика

Русе и Велико Търново са домакини на Австрийските музикални седмици
www.bulfoto.com

Тази година ще се проведе 16-то издание на австрийските музикални седмици в България. Организатори са Виенски клуб-София и посолството на Австрия у нас. В програмата са включени общо 21 концерта. Специално за тях ще пристигнат близо 30 музиканти от Австрия.

Деветте града, включени във фестивала, са София, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Русе, Шумен, Добрич, Бургас и Варна. Началото бе дадено в София на 26 април от Софийската филхармония в зала "България".

В старата столица събитието ще се проведе за втора поредна година. На 9 май от 19,00 часа в Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" ще се изяви австрийският квартет Fagott It. Местата в дунавския град, където може да се посети форума, са Max Club (на 9 май), Доходно здание (на 11 май) и Клуб на културните дейци (на12 май).

Австрийската музикална седмица ще продължи до 17 май. Освен класическа, ще бъде изпълнявана поп, джаз и електронна музика. Ще бъдат представени както произведения на Вагнер, Моцарт, Брамс, Шуберт, Бах, така и на Фреди Меркюри и известни диджеи.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар