Вход | Регистрация

Русе става център на изкуствата

Днес се открива Първото издание на Международното бианале на изкуствата "Danubian"

Русе става център на изкуствата
Художествена галерия - Русе

Русе разгръща своите граници и приема духа на изкуството в следващите няколко седмици. В крайдунавския град ще се състои Първото издание на Международното бианале на изкуствата "Danubian", Русе - Силистра, България 2014.

Събитието ще бъде открито с изложба на 24 септември от 17:00 часа в русенската Художествена галерия. Тя ще бъде отворена за любителите на изкуствата до 13 октомври.

Кураторът Кураторът Дан Труйка представя 90 автора от Румъния, България, Македония, Сърбия, Гърция, Италия, Франция и Швейцария с 185 произведения в областта на живописта, скулптурата, графиката, фотографията и декоративни изкуства.

Целта на биеналето е да срещне творбите на автори от различни поколения, различни култури и работещи с различни визуални знаци, разкривайки най-ярките тенденции на съвременното изкуство.

"Тази изложба е предназначена да окаже подкрепа на град Русе в превръщането и утвърждаването му като "град на свободния дух” в културната карта на Европа. Разположен на границата на България, Русе надхвърля собствените си граници и бъдещите планове в по-широкия контекст на трансгранично партньорство между Гюргево и Букурещ. Русе е отворен за гости като "столицата на Дунав" в България и като град със свободен дух!”

<< Sever.bg във Facebook >>



Художествена галерия - Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар