Вход | Регистрация

Русенчета опознават родния край с пътеводител

Той ще се раздава безплатно и е част от кампанията "Опознай родния край"

Русенчета опознават родния край с пътеводител
Снимка: Община Русе

6500 пътеводители ще получат русенчета от националната кампания "Опознай родния край".

Те ще се раздават безплатно на всички ученици от втори до шести клас на територията на Русе. Предвидено е кампанията по разпространението да бъде осъществявана и през следващите няколко учебни години.

Изданието за Област Русе съдържа информация за най-интересните туристически обекти от 7 общини на територията ѝ. Сред тях са и обекти от Националното движение "Опознай България – 100 национални туристически обекта”. Всеки участник, който посети обектите, ще получи специална значка "Опознай родния край” след което ще участва в томбола с материални награди (книги, туристически пособия и други).

Пантеон на възрожденците, къща музей "Захари Стоянов", Регионален исторически музей, къща музей "Градски бит на Русе", римска крепост "Сексагинта Приста", Музей на транспорта, катедрален храм "Света Троица" и католическа църква "Свети Павел от кръста" са осемте от най-емблематичните туристически обекти на територията наобласт Русе.

Средствата за отпечатването на пътеводителите са осигурени от бюджета на Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2013 г.

Националната кампания "Опознай родния край” стартира през 2012 г.

Тя е замислена от Българския туристически съюз като елемент от стратегията за развитието на националното движение "Опознай България - 100 национални туристически обекта” и популяризирането му сред учащите се. Целта на кампанията е по атрактивен и достъпен начин учениците да научат повече за културно-историческото наследство и природните забележителности в региона, в който в живеят, и да разширят познавателната си култура и се осъществява под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар