Вход | Регистрация

Седем културни проекта спечелиха общинско финансиране

До края на годината в Габрово ще се реализират интригуващи и идейни проекти - арт инсталации, бийтбокс и други

Седем културни проекта спечелиха общинско финансиране
Снимка: Булфото

Седем културни проекта ще спонсорира Община Габрово, които ще влязат в културната програма на града до края на годината. Общината обяви четири приоритета за кандидатстване – 1. "Изкуство край реката”, 2. "Иновативни културни събития”, 3. "Изкуството – мост между поколенията” и 4. "Културно-историческо наследство”, за които постъпиха 14 предложения.

9-членна експертна комисия определи следните проекти:
"Игри в светлинна инсталация” на Сдружение "Артерия” и "Летен събор на бийтбоксерите в центъра на България” на Народно читалище "Габрово – 2002”, одобрени за финансиране по приоритет 1;

"Заедно към извора...” на Народно читалище "Светлина 1927”, с. Жълтеш, "Книгата като сетивен лабиринт” на Сдружение "Фабриката” и  "Двоен стандарт” на Сдружение "Артерия” - по приоритет 2;

"В нашето читалище детското лято е за всички” на Народно читалище "Дядо Стойно 1927”, с. Поповци, и "Мъниста за гердан” на Народно читалище "Априлов-Палаузов 1861” ще получат финансиране по приоритет 3 "Изкуството - мост между поколенията".

От Общината съобщават, че проектите, кандидатстващи по приоритет 4, не са събрали нужния минимум точки, за да се класират.


___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Община Габрово
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар