Вход | Регистрация

Тръстеник посреща деца за поредното биенале

Тръстеник посреща деца за поредното биенале
Снимка: Север.бг

XV-ото юбилейно издание на Биеналето на детската рисунка "Цветни мечти" ще се проведе днес, 23 юни, в Тръстеник. 

Откриването е тази вечер, от 19 часа на площада в града, където концерт ще изнесат местни самодейни групи. Сред тях ще е танцовият състав към читалище "Неофит Рилски 1872", който спечели първо място в началото на този месец на Деветия национален фолклорен фестивал в Тетевен.

Традиционният пленер с децата, участници в проявата, ще е в понеделник на брега на Дунав в Байкал. Вечерта от 18 часа пред читалището ще бъде представена импровизирана изложба с творбите от пленера, а от 18:30 часа детският самодеен театрален състав "Луди млади" към читалището в Тръстеник ще представи постановката "Вражелец" по Ст. Л. Костов, с която съставът спечели първо място на Международния фестивал на изкуствата "Лачените обувки", който се проведе на 30 и 31 май в Берковица.

След края на постановката се очаква и официалното награждаване на победителите и закриване на проявата. Във вторник гостите ще посетят плевенската Арт-галерия.

За журиране в 15-ото издание на Биеналето на детската рисунка в Тръстеник пристигнаха 162 творби от 22 селища в България. 45 от тях бяха класирани на първо място и техните автори получиха покана за лично представяне. Децата ще бъдат придружавани от техните ръководители. Сред участниците в проявата има и деца, които учат в български училища в Брюксел и Париж. 

Проявата ще премине под патронажа на кмета на Община Долна Митрополия.

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 



посредникнюз.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар