Вход | Регистрация

Търновски белетристи представят свои книги тази вечер

Търновски белетристи представят свои книги тази вечер
Снимка: sxc.hu

Две книги ще бъдат представени тази вечер в Регионалната народна библиотека "П. Р. Славейков”. Това са "Лисица в кокошарника” на Владимир Шумелов и "Хляб за грешници” на Светла Арнаудова.

Първото издание събира в себе си материали с литературна критика, писани през последните години. Книгата включва също два обзорни материала, посветени на литературната продукция във Велико Търново и Стара Загора през 2011-а година.

"Мисля, че изданието е ценно и интересно, защото в него авторът се е опитал да покаже свой субективен поглед върху излизащите книги през това време. Особено ценно в изданието е това, че Шумелов пише за творби на много автори, които работят извън София. Понякога това е единствената литературна критика за тях”, подчерта за Общинската информационна агенция д-р Радка Пенчева, която ще представи изданието.

Владимир Шумелов в своето издание обръща внимание и на автори, които творят в столицата. По думите на Пенчева, изданието му е вид оперативна критика – по-трудният жанр в литературната критика.

В основата на романа на Светла Андреева "Хляб за грешници” е тъжният случай от 1998 година, когато едно дете бе зверски убито в парк в старата столица. Романът е психологическа творба. Светла Андреева влиза в образа на бабата, която осиновява момиче. Впоследствие се оказва, че то израства като убиец.

Двете издания ще бъдат представени днес, 11 април, от 17.30 часа в читалнята на Великотърновската библиотека.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме



Източник: Радио Велико Търново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар