Вход | Регистрация

Търновските театрали оспорват конкурса за директор

Известни са окончателните резултати от проведения конкурс

Търновските театрали оспорват конкурса за директор
Снимка: Север.бг

Станаха ясни резултатаи от провелия се конкурс за директор на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. На първо място е класиран Христофор Йонов с 265 точки.

На второ място остана досегашният директор Васил Вълчев с 262 точки, а на трето е маестро Владимир Бошнаков, събрал 234 точки. Извън класирането останаха Кирил Търпов с 205 точки, Иван Митев - 164 т. и Таня Карбова - 144 т.

Съгласно протокола на комисията за успешно издържал конкурса се счита кандидатът, набрал най-малко 2/3 от максималния брой точки от всички оценъчни карти, а именно 2/3 от 333 точки = 222 точки. Все още няма официално съобщение кой от класираните кандидати ще бъде назначен за директор на търновския театър, тъй като някой от тях може да обжалва резултатите.

Театралният колектив на МДТ "Константин Кисимов" излезе с протестна декларация, в която оспорва резултатите от конкурса за директор. Според театралите конкурсът е бил предрешен.

"Конкурсът е предрешен. Основание за това ни дават следните факти – името на Христофор Йонов като нов директор бе спрягано от журналистите, месеци преди да бъде обявен конкурсът, като основен фаворит. Редица публикации в местния печат внушаваха на аудиторията, че едва ли не това е бъдещият директор. Колективът поставя под съмнение неговата творческа и управленска биография.”, заяви примата на търновския театър Лина Ковачева за Общинското кабелно радио.

Подписаната от тях декларация е изпратена до Парламентарната комисия по култура, Министерството на културата и местната власт.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар