Вход | Регистрация

Уникалните женски образи на Петър Мичев - Педро излагат в Плевен

24 картини показва световно известният плевенски художник

Уникалните женски образи на Петър Мичев - Педро излагат в Плевен
арт галерия "Ларго"-Плевен

Самостоятелна изложба живопис на плевенския художник Петър Мичев – Педро ще бъде открита на 27 май в арт галерия "Ларго” в Плевен. Световно известният творец ще покаже 24 творби с изящни женски образи.

Три от картините ще бъдат изненада за ценителите – те са рисувани със смесена техника, която от дълго време художникът не е показвал. Сред разпознаваемите теми за женската красота, за природата на жената и за майчинството ще бъде добавен натюрморт и ангел. Творбите ще бъдат изложени до 15 юни.

1509590

Петър Мичев е роден на 9.05.1955 г. в Плевен. Рисува от 15-годишна възраст, учейки се сам. През 1990 г. талантът му е открит и за света, след като негови картини са наредени до тези на Салвадор Дали в брюкселската галерия "Остър ъгъл”. Открива големи експозиции във Франция, Белгия, Германия, Швейцария, Люксембург, Дания и САЩ.

Участвал в над 400 групови вернисажа и е реализирал над 120 самостоятелни изложби в България, Европа, Америка. Живял е във Франция и САЩ, а понастоящем живее и твори в родния Плевен. Има над 10 000 продадени картини.

Негови платна са притежание на над 30 музея, галерии, фондации и на известни личности в света сред които Джордж Буш, Владимир Путин и австралийския милиардер Клайв Палмър. Освен в музея на Ватикана, картина на Мичев е сложил приживе в частната си колекция папа Йоан Павел Втори. Творба на Петър Мичев – "Мадона от Флорида”, е в музея на Сената и е избрана за пощенска марка - символ на щата Флорида. Петър Мичев е заслужил гражданин на град Плевен от 2005 г.

1509591

<< Sever.bg във Facebook >> 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар