Вход | Регистрация

Фестивал за млади композитори ще има в Плевен

НЧ "Съгласие 1869" спечели проект по програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура"

Фестивал за млади композитори ще има в Плевен
Снимка: sxc.hu

Фестивал за млади композитори ще се провежда в Плевен по идея на НЧ "Съгласие 1869". Читалището е разработило проект по програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура", който е единственият одонрен в региона.

Фестивалът ще даде възможност за изява на млади таланти в областта на композирането, като направи дебют на музикалните им произведения на плевенска сцена. Той ще се състои от 28 до 30 май 2012 г.

Участие ще вземат студенти по композиция от Национална музикална академия и Нов български университет. Изпълненията им ще бъдат записани от БНР, а целева публика ще бъдат учениците от Националното училище по изкуства "Панайот Пипков" в Плевен. Учениците ще могат да се включат в дискусии с участниците във фестивала относно развитието на българските музикални творци и ще попълват анкети.

Музикалният форум "Дебюти" има за цел да изгради трайни взаимоотношения между читалище "Съгласие" и образователните институции, към които е насочено. Средствата, които са осигурени за реализацията на събитието от фонд "Култура", са 5000 лв.



Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: в-к "Посоки"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар