Вход | Регистрация

Хумор откроява български и ирански фотографи

Домакин на изложбата ще е Домът на хумора и сатирата в Габрово

Сборна фотографска изложба на творци от фотоклуб KRIB в Машхад, Иран и Бургаската фотографска общност – България ще бъде открита утре, 21 ноември от 17:30 часа в Музея "Дом на хумора и сатирата" в Габрово. "Хуморът, уловен в ежедневието" е втората съвместна изложба между български и ирански фотографи.

50 фотоса включва иранската част. Те са дело на Сейед Али Сейеди, Гадир Вагари и Алиреза Атариани. И тримата са участвали в международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата. Сейеди отразява в своите работи карнавалът и красивата природа. Вагари смята, че дребните са важни и те ги запечатва в своите фотографии – "Това съм аз" и " Госпожичка". Атариани търси баланс между детските възприятия и реалността в света на възрастните.

Иранските гости представят чрез своята изложба хумористичните мигове в живот на хората в Габрово.

През 2008 година група любители - фотографи основават сдружението "Бургаска фотографска общност" . Сдружението има много участия в пленери, изложби и различни проекти в страната и чужбина. За тази втора изложба в Габрово – 8 творци ще представят своите 28 кадъра. Техните произведения представят морето.

Музеят в Габрово помества за втори път съвместна изложба на български и ирански автори. Първата бе през 2010 година. Експозицията от фотографии ще остане в "Дома на хумора и сатирата" до края на 2013 година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар