Вход | Регистрация

Лакомия на Великден задави трима българи

Лакомия на Великден задави трима българи
Снимка: Булфото

По време на Великденски празници в Пирогов няма пострадали след ядене на козунаци и яйца. За сметка на това пък лекарите са спасявали трима, препатили от лакомия, съопбщи БНТ. И тримата пациенти са били на работа по великденските празници. След като се прибрали късно вечерта в къщи били толкова гладни, че погълнали огромни парчета месо.

Лекарите са спасили пациентите от задушаване и смърт. По думите на д-р Кирил Христов от болницата, задавилите се са погълнали пилешко и телешко месо наведнъж с първата хапка, получава се спазъм и месото си остава там.

"При двама от тях колегите сравнително леко отстраниха месото. Имаме една пациентка от тази нощ, при която не успяхме да го махнем. Тя изчаква сега, ще опитаме отново. Начинът, по който се премахва чуждо тяло, е чрез раздробяване на самото парче и избутването му към стомаха”, обясни лекарят.

Близо 1700 пациенти са получили лекарска помощ в "Пирогов” в през празничните петък, събота и неделя. По-сериозните случаи са 212. Най-много пациенти са били приети в травматологията и хирургията. Сред най-тежките инциденти са пациент със сериозни травми, след като е бил блъснат от бик. Той е приет в противошокова зала и опериран. Случаите на прекаляване с алкохола са само три.

Сравнително леки дежурства отчитат от детската травматология:

"Обикновени счупвания, които се получават, когато си играят децата. За периода са прегледани 120 деца като от тях са приети за лечение 9.", отчете д-р Григор Ширишнишки – шеф на екип "Детска травматология”, УМБАЛСМ "Пирогов”:

Лекарите ще запомнят този Великден и с неуспешен опит за самоубийство на млада жена след скандал със свекърва й. Момичето се самонаръгало в корема, но е без опасност за живота. Тъй като днес е последния празничен почивен ден, докторите очакват повече пациенти. От всички ни зависи да ги опровергаем.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар