Вход | Регистрация

Домът на Григор Вачков става културен център

Финансовата помощ по проекта е в размер на 611 410 лв.

Домът на Григор Вачков става културен център
Община Левски

Родният дом на артиста Григор Вачков в с. Трънчовица ще стане информационно-технологичен център за култура, творчество и комуникация.

1154608

Проектът предвижда изграждането на културен център в чест на обичания от поколения българи актьор - Григор Вачков. Ще бъде извършено благоустрояване на имота, където е роден и отрасъл големият актьор и създаден парк-музей, който ще представя детството и творчеството на Григор Вачков. Ще бъде изградена и самодейна амфитеатрална сцена, подходяща за организирането на различни културни мероприятия на открито. В сутерена на сцената ще бъде разположен информационно-образователен център, обзаведен с мултимедия и компютри, ще се пускат видеофилми за местния културен живот, живота и творчеството на Григор и Мартина Вачкови.

Проектът се реализира от Сдружение с нестопанска цел "Григов Вачков", а договорът по Програма за развитие на селските райони е подписан на 19 декември 2013 г. Финансовата помощ е в размер на 611 410 лв. с ДДС. Помощта е в размер до 100% от одобрените и реално извършени разходи за реализирането на проекта. 80% от отпуснатите средства се осигуряват от Европейския съюз и 20% от Държавния бюджет на РБ.

"Проектът и заявлението за кандидатстване бяха подготвени с активната помощ на Община Левски и на 10 септември миналата година бяха приети във фонд "Земеделие” – Разплащателна агенция РБългария.", уточнява председателят на УС на СНЦ "Гр. Вачков” Блажо Николов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар