Вход | Регистрация

Ловеч, Русе и В.Търново ще се срещнат с хитовете на АББА!

Мариана Попова, Дивна и близначките Александра и Владислава Димитрови ще пеят в концерта „Класиката среща АББА” заедно с рок група и Русенската филхармония

Ловеч, Русе и В.Търново ще се срещнат с хитовете на АББА!
Държавна опера - Русе

Вечните хитове на АББА ще завладеят летните сцени в Ловеч /3 юли/,  Русе /на 4 юли – Летен театър/ и Велико Търново /5 юли – Летен театър/. Песните на популярната шведска група ще звучат в изпълнение на родни певци в концерта "Класиката среща АББА” /"ABBA TRIBUTE"/.

Мариана Попова, Дивна и близначките Александра и Владислава Димитрови, рок банда и Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще припомнят любимата на поколения музика.

Диригентът Найден Тодоров разказва защо класиката среща АББА:

"Най-големите световни рок групи са се стремяли винаги към симфоничната музика. Можем да започнем с "Дийп Пърпъл” и Джон Лорд, който пише концерт за симфоничен оркестър и рок група и продължава с композиции за симфоничен оркестър. Можем да говорим и за Фреди Меркюри от "Куин” с неговата неистова любов към операта, което води до съвместната му работа по негово настояване с Монсерат Кабайе. Така се ражда песента "Барселона”.

Веднага идва ред и на групата АББА с тяхната симфонична творба "Интермецо”, написана през 1974 година, която публиката ще чуе в аранжимент отново тази година. Миналата година гостувахме с 4 концерта "Класиката среща АББА” в различни градове на България при препълнени зали. И затова решихме да повторим програмата, но този път с български изпълнители."

"Музиката е или добра, или лоша. Когато е добра, границите между различните видове музика отпадат...”, споделя още диригент Тодоров.

На 21 юли ни очаква нова среща на класиката с популярната музика. Този път това ще бъде незабравима среща с "Куин", съобщават от Русенската опера.

<< Sever.bg във Facebook >> 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар