Вход | Регистрация

Ловеч се превръща в строителна площадка през лятото

Ловеч се превръща в строителна площадка през лятото

Ловешкият кмет Минчо Казанджиев подписа договори за строително-монтажните работи в ж. к. "Червен бряг" на стойност от 3 328 148 лв. и за възстановяне на връзката между ул. "Васил Левски" и парка "Стратеш" на стойност 491 146 лв.

В ж. к. "Червен бряг" ще бъдат изградени пет детски площадки, две площадки за фитнес на открито, едно многофункционално спортно игрище, едно игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса, квартална велоалейна мрежа, ще се извърши озеленяване, ще се монтира автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, градско обзавеждане, кошчета за отпадъци, питейни фонтани. По проекта ще бъде рехабилитирана голяма част от уличната и автоалейната мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всичко необходимо за осигуряване на общодостъпна среда.

Пътната връзка между ул. "Васил Левски" и "Стратеш" ще се укрепи чрез изграждане на подпорни стени, ще бъде реконструирано пътното платно, ще се постави улично осветление. По този начин ще се подобри транспортният достъп до "Стратеш”, ул. "Мадара” и Средновековната крепост "Хисаря".

Строително-монтажните работи и на двата обекта са по проекта "Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч", финансиран от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. Общата стойност на договора с управляващия орган на оперативната програма е 4 999 890 лв.

При освобождаване на финансов ресурс ще бъдат отпуснати средства за изпълнение и на допълнителните обекти на интервенция. Целта на проекта е обновяване на ж. к. "Червен бряг", осигуряване за жителите му на обновена, привлекателна, зелена, достъпна, предоставяща възможности за отдих, игри и спорт, физическа среда, както и осигуряване на лесен, безопасен и бърз достъп до парка "Стратеш".

Очаква се строително-монтажните работи да стартират в началото на август.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар