Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Весел карнавал за 1 юни!

Карнавално шествие, песни, танци и спорт ще има за децата в Ловеч на 1 юни

Весел карнавал за 1 юни!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Весел карнавал за децата в Ловеч организират от Община Ловеч, Регионалната библиотека "Проф. Беню Цонев" и Ловчанското читалище по повод Международния ден на детето - 1 юни.

Сутринта пред Регионалната библиотека ще се проведе забавата "Нарисувай ни мечта", където деца ще имат свободата да изразят своето въображение върху белия лист.

С шествие на карнавални костюми започват забавленията в понеделник, 1 юни, като то ще тръгне в 17.30 ч. от пл. "Тодор Кирков" към центъра. В 18 ч. в Градската градина е подготвена празнична програма с участието на малките танцьори на Народно читалище "Зорница 2010" – Ловеч, вокална група "Пееща дъга" и Центърът за работа с доброволци при Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев".

За доброто настроение на празника ще се грижат клоуни, а за разхлада ще се похапва сладолед. Ако времето е лошо, празникът ще се проведе в салон ан читалището.

През деня доброволци на сдружение "Екомисия 21 век" ще организират забавни игри за децата и младежите с увреждания, настанени в центровете за настаняване от семеен тип в града, а сдружение "Граждански инициативи – Ловеч", доставчик на социалните услуги Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция, ще организират за тях спортен полуден.

Сдружение "Зона Ловеч" също организира спортни занимания, само че в ж. к. "Здравец" от 17 ч. Децата ще мерят сили в тенис на маса, уличен фитнес, играна на дама и скачане на въже. Детският празник в квартала ще бъде съпътстван и с изява на малчуганите като певци, танцьори и рецитатори.

Годишният концерт на детския танцов ансамбъл "Елит" към Народно читалище "Зорница 2010" ще бъде завършек на празника. Той ще започне от 19 ч. на сцената на Драматичния театър.

  << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар